EGS Project

Energie Onderwijs Governance Scholen (EGS) - gegevens in de Nederlandse taal PDF Print E-mail

ENERGIE

De mens heeft energie nodig om zijn gezondheid, welbevinden, leefgewoonten en zijn economie in stand te houden. Onze samenleving heeft mensen nodig met de kennis, vaardigheden en houding om onze energiebronnen op een verantwoorde manier te gebruiken.

OPVOEDING

Bekendheid met energievraagstukken is een kritische factor in de Europese economie en het toekomstige milieu, en energie opvoeding moet een integraal onderdeel worden van het curriculum van de scholen om op het gebied van energie bewuste burgers voort te brengen.

BESTUUR

Energie is een algemeen goed en het EGS project is ontstaan vanuit de behoefte om lokale gemeenschappen te betrekken in de aanpak van energievraagstukken en efficiënt energiegebruik te verbeteren door actief deel te nemen.

SCHOLEN

Scholen zijn de belangrijkste actoren die kunnen bijdragen aan de betrokkenheid van de gehele gemeenschap en tegelijkertijd de jongere generaties kunnen scholen.

HET STRATEGISCHE DOEL

Het versterken van de sleutelrol van scholen in de betrokkenheid van locale belanghebbenden (studenten, gezinnen, MKB’s, lokale overheden, andere scholen) in het proces om beter gebruik te maken van energiebronnen en het energiebewustzijn.


icon EGS leaflet Dutch version (996.42 kB)

www.roc-nijmegen.nlEGS partner ROC Nijmegen
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 

Subscribe for our newsletterReceive HTML?

Login

You are here  : Home EGS in your Country Nederlands